Spinnerswal en Weversdok: betaalbare huurwoningen in centrumwijk Helmond

25 maart 2020

De bouw van 76 huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf op Suytkade in Helmond is gestart. Ballast Nedam Zuid is begonnen met het aanleggen van de fundering voor de twee appartementengebouwen. We realiseren studio’s en appartementen voor 1 of 2 personen. De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen met ieder 38 sociale huurappartementen. De appartementen worden verhuurd via de website van Woonbedrijf en Wooniezie. De verhuur zal waarschijnlijk starten in het najaar van 2020. Als de bouw volgens planning verloopt zijn de woningen medio 2021 klaar. Het is mogelijk dat die planning vanwege het beleid rondom het coronavirus aangepast moet worden.

Mooie mix

Wethouder Van den Waardenburg: “Ik ben verheugd dat op deze plek 2 gebouwen verrijzen waar sociale huurwoningen gerealiseerd worden. Met deze betaalbare én duurzame appartementen hebben we een mooie mix op Suytkade. Ik ben er van overtuigd dat toekomstige bewoners hier veel woonplezier zullen hebben.” Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf gaat op Suytkade prima, betaalbare huurwoningen bouwen, op loopafstand van het centrum en van het station. We zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de voltooiing van Suytkade. Woonbedrijf staat klaar om hier een leefbare buurt te creëren.”

Spinnerswal en Weversdok

Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. Dat vinden (buurt-)bewoners makkelijk. De appartementenblokken van Woonbedrijf gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die hier vroeger zat en de haven en scheepvaart in Helmond.

Alle appartementen zijn straks gasloos.

Over Suytkade

Suytkade is in Helmond een begrip, een woonwijk in het centrum met woningen voor allerlei bewoners. Het ligt dichtbij veel voorzieningen, en het station is in de buurt