Met nieuwe fietsen en zonnepanelen zijn ze op project EGW'60 in Geldrop klaar voor de zon

Er zijn fietsen en zonnepanelen ingezet op het EGW'60 renovatieproject in Geldrop. In opdracht van Woonbedrijf zijn we in januari 2022 gestart met het verduurzamen van 314 eengezinswoningen uit de jaren 60. Naast de gevels en daken worden ook sommige badkamers, toiletten en keukens gerenoveerd. Het is een groot project met een groot oppervlakte waarin we opereren. Het project is opgedeeld in totaal 5 verschillende fases. Een fase bestaat uit +/- 75 woningen.

Energie teruggeven

Door het inzetten van zonnepanelen worden alle elektrische apparaten in de keet van stroom voorzien. Buiten de keet staan twee containers met een zaagtafel die zijn stroom ook krijgt van de zon. Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat omdat ze bij de productie van stroom veel minder CO2 veroorzaken (gemeten per kWh) dan fossiele brandstoffen. Door de panelen zijn we minder afhankelijk van aansluiting op het net en besparen we kosten. Zoals het er nu naar uit ziet worden alle gemaakte energiekosten teruggewonnen in de toekomst. Het komt ook weleens voor dat we de energie niet op krijgen. In de weekenden bijvoorbeeld, wanneer we niet aan het werk zijn. Op deze momenten leveren we energie terug aan het net. Zo dragen we ons steentje bij met het produceren van schone energie.

Tijdbesparing

Naast zonnepanelen zijn er ook fietsen op het project beschikbaar. Assistent uitvoerder Leroy v.d. Vleuten geeft aan dat hij regelmatig de fiets pakt. ‘Ik moet soms van de ene locatie naar de andere toe, door de fiets te pakken ben ik veel sneller waar ik moet zijn. Dit bespaart mij en de rest van de jongens een hoop tijd’.
Terug naar