Ballast Nedam Zuid schenkt duurzaam bankje aan bewoners van het Gastenhuis in Etten-Leur

Bewoners van kleinschalige woonvoorziening het Gastenhuis in Etten-Leur werden vandaag verrast met een bankje in het aangrenzende park. Dit initiatief kwam tot stand na een tip van een bewoner van naastgelegen nieuwbouwproject De Streek.

Het Gastenhuis, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie, biedt de bewoners een warm thuis met 24-uurs zorg. Het aangrenzende parkje is geliefd bij de bewoners. Toen een bewoner van nieuwbouwproject De Streek opmerkte dat er weinig bankjes rondom de vijver stonden, benaderde hij Ballast Nedam Zuid. Wij werden meteen enthousiast van het idee en besloten een bankje te schenken. 

Een tweede leven

Het bijzondere aan dit bankje is dat het gemaakt is van hergebruikte bouwmaterialen. Onze vakmannen hebben het bankje opgeknapt voor deze nieuwe bestemming. Vandaag werd het bankje onthuld in aanwezigheid van bewoners van De Streek, bewoners van Het Gastenhuis en de Gemeente Etten-Leur. Namens gemeente Etten-Leur was ook Wethouder Ger der Weert aanwezig. Het bankje symboliseert de kracht van gemeenschappen die samenwerken en elkaar ondersteunen.

We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en kijken uit naar toekomstige projecten die een positieve impact hebben op het welzijn van mensen en het milieu.

Terug naar