Renoveren & Onderhouden

Meer dan een likje verf

Isolatie, HR++-glas, warmtepompen, zonnepanelen. Tegenwoordig betekent renoveren vooral verduurzamen. Zo zijn we in Geldrop bezig met de verduurzaming van maar liefst 314 eengezinswoningen. En voor de gemeente Eindhoven werken we aan de verduurzaming van vijf gemeentelijke gebouwen. Daarnaast voeren we allerlei onderhoudswerkzaamheden uit. Van dagelijks onderhoud zoals het verhelpen van een lekkende kraan tot mutatie-onderhoud, waarbij we een huis dat van huurder gaat wisselen in korte tijd compleet opknappen.

Transformeren

Soms wijzigt de bestemming van een pand, bijvoorbeeld van werken naar wonen. Ook voor dit soort transformatieopdrachten ben je bij Ballast Nedam Zuid aan het juiste adres. Mooie voorbeelden zijn de St. Franciscusschool en de Pastoor van Arsschool in Eindhoven. Beide scholen uit 1929 toveren we met behoud van karakter om in gasloze huurappartementen met energielabel A. De originele gevels, gangen en trappenhuizen blijven behouden.

Transformatie De Cajuit

In opdracht van Woonbedrijf hebben we de school 'De Cajuit' getransformeerd tot 13 appartementen. Hierbij zijn de monumentale elementen behouden, zoals de gangen en het trappenhuis. De woningen zijn gasloos en hebben energielabel A.

Lees meer

Communicatie

Bij renovatie en onderhoud is de sociale kant vaak belangrijker dan de techniek. Een dak isoleren of een nieuwe keuken plaatsen kunnen de meeste aannemers wel, maar de grootste uitdaging zit ‘m in het feit dat er mensen wonen. Daarom hebben we woonconsulenten die de bewoners informeren en begeleiden tijdens onze werkzaamheden. Bijvoorbeeld met informatieavonden en startgesprekken. Ook bieden we logeerwoningen aan voor mensen de niet in hun huis kunnen of willen blijven wonen tijdens de verbouwing.

Meer informatie?

Rudy van der Heyden

Manager Renovatie & Onderhoud

Onze projecten

We nemen je mee naar onze projecten in het zuiden van Nederland

Bekijk onze uitgelichte projecten