Verduurzamen woningen Geldrop

Grondige renovatie 1200 woningen

De renovatiewerkzaamheden zijn onderdeel van een uitzonderlijk project, waarbij opdrachtgever Woonbedrijf in totaal 7000 tot 8000 naoorlogse eengezinswoningen renoveert. De omvang van het project heeft ertoe geleid dat het wordt uitgevoerd door vier aannemers: Ballast Nedam Zuid, BAM Wonen BV, Groenen Van Santvoort bouwcombinatie en Caspar de Haan.

Werkzaamheden in overleg met de bewoners

In nauw overleg met de bewoners worden de huizen geïsoleerd en de gevels verbeterd. Als het nodig is en als de bewoners instemmen, worden ook badkamers, keukens en toiletten vernieuwd. In het verleden deed de opdrachtgever deze inventarisatie zelf, maar nu wij dit voor onze rekening mogen nemen, kunnen we slim gebruik maken van onze capaciteit om een groot aantal huizen tegelijkertijd te renoveren. Dit in samenwerking met de opdrachtgever, opdrachtnemers en alle (toe)leveranciers. 

De renovatie is een grote stap in het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen voor de gemeente Eindhoven. Deze eengezinswoningen hebben nu nog een laag energielabel, maar door de renovatie gaat het energielabel met 3 tot 4 stappen omhoog.

Samen met de bewoners brengen we de werkzaamheden per woning in kaart
Rudy van der Heyden Manager Renovatie & Onderhoud Ballast Nedam Zuid