Paravicini

Herontwikkeling

Levensloopbestendige appartementen

In opdracht van Vrijborg heeft Ballast Nedam Zuid een woonzorgvilla gerealiseerd met 22 zorgappartementen. Daarnaast is er een appartementengebouw met 28 levensloopbestendige seniorenappartementen gebouwd. 

De 22 appartementen zijn gerealiseerd voor mensen met dementie, waarvan twee voor (echt)paren. In Het Gastenhuis kunnen zij vanaf maart 2022 terecht voor dagelijkse zorg op maat.

Ook zijn er 28 hoogwaardige en levensloopbestendige huurappartementen voor de vrije sector opgeleverd. Indien nodig kan er beroep gedaan worden op lichte zorg van Het Gastenhuis.

Project Paravicini dankt haar naam aan de gelijknamige lunet, een onderdeel van het 18de-eeuwse vestingwerk, dat eeuwen geleden trots stond op de plek waar nu gebouwd is. Paravicini ligt aan de westelijke zijde van de stad Bergen op Zoom bij het Havenkwartier, mooi gesitueerd aan het water en nabij het historische stadscentrum.


Het ontwerp van beide gebouwen is van de hand van Van Aken Architecten CAE. Naast Ballast Nedam Zuid (realisatie) waren Adams Bouwadviesbureau (constructie) en Dynatherm (installatieadvies)  bouwteampartners.